Receptai

Purūs amerikietiški blynai arba skanių blynų skanus receptas

21:10


Man labai patinka po darbo autobusu važiuoti namo. Truputį pailsinu smegenis nuo darbo reikalų ir turiu laiko pagalvoti, ką skanaus pasigaminti vakarienei. Šiandien galvojau, galvojau ir nusprendžiau, kad blynus galima valgyti ne tik pusryčiams ir ne tik savaitgaliais. Tada dar spėjau pagalvoti, kad tie, kuriuos darau pusryčiams - nusibodę. Pagooglinau ir nusprendžiau, kad vakarienei - amerikietiški blynai!
Receptas - gan originalus, beveik toks pats, kokį ir prisimenu. Radau jį bbc.co.uk interneto svetainėje. Na, kad Jums nereikėtų papildomai ieškoti, dalinuosi lietuvišku receptu savo dienoraštyje.

JUMS REIKĖS:
(2 porcijoms)
  • 7 šaukštai miltų;
  • 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus pudros;
  • 130 ml pieno;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (recepte rašo, kad galima naudoti tirpdytą sviestą).

KAIP GAMINTI?
  1. Sumaišyti visus birius produktus (miltus, kepimo miltelius, druską, cukraus pudrą).
  2. Atskirame inde išplakti kiaušinius. 
  3. Į kiaušinių plakinį supilti likusius skystus produktus (aliejų, pieną). Truputį pamaišyti ir supilti birius produktus. 
  4. Gerai išplakti. Tešla turi gautis vidutinio kietumo.
  5. Ant silpnos ugnies (jeigu kaitlentė, ant mažesnio skaičiuko) įkaitinti keptuvę. Jeigu reikia, truputį pašlakstyti aliejumi, na, o jeigu keptuvė gera - kepti sausoje keptuvėje.
Tešla truputį lips prie keptuvės, bet tik tol, kol keptuvė apsipras su blynais. Tiesa, antra blyno pusė nėra tokia išvaizdi (nemoku tolygiai paskirstyti tešlos). Na, o skonis - tikrai nuostabus: nei per saldūs, nei kepimo milteliai labai jaučiasi. Atrodo, kad šie blynai - sukurti draugystei su uogienėmis!



You Might Also Like

0 komentarai (-ų)