Receptai

Varškės pyragas su mėlynėmis

22:04


Nėra nuostabesnio jausmo negu sukiojantis virtuvėje sukurti meno kūrinį. Man ant stalo garuojantis pyragas - vienas gražiausių vaizdų. Na, žinoma, ir skaniausių kvapų. Pyragų kepimas mano gyvenime - gan spontaniškas procesas. Galiu atsibudusi iš miego bėgti virtuvėn ir ką nors kepti. Na, tiesiog taip užeina... Vienas iš tų įkvėpimų baigėsi labai labai skaniu varškės pyragu su mėlynėmis.

Iš tikrųjų, šį pyragą iškepti labai paprasta! Patikėkit, labai labai skanu, o dar ir gražu pažiūrėti. Taigi, pavarvinkit seiles žiūrėdamos nuotraukas, o aš skubu pasidalinti receptu.

Padui reikės:
  • 2 kiaušinių tryniai;
  • 2,5 šaukštai cukraus pudros;
  • 8 šaukštai miltų;
  • 125 g. kepimui skirto margarino;
  • 1 šaukštas vanilinio cukraus.
Kiaušinius ištrinkite su cukrumi, o po to sukrėskite likusius produktus. Rankomis maigykite margariną, kol gausis tešla. Tešla turi gautis gan šlapia, bet neturi labai lipti prie rankų. Kai tešlą išminkėte, įvyniokite į foliją arba maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldiklį dešimčiai minučių.

Na o tada laikas įdarui! Įdarui reikės:
  • 5 šaukštai cukraus pudros;
  • 1 šaukštas krakmolo;
  • 60 gramų (du pakučiai) migdolų riekelių;
  • 2 kiaušinių baltymai;
  • ~500 g. varškės;
  • 2 šaukštai grietinės;
  • Indelis (vidutinio dydžio dėžutė, kurią duoda Maximoj, kai perkam mišraines) uogų.
Su įdaru labai paprasta: cukraus pudrą, krakmolą, migdolus, varškę ir grietinę sukratyti į bendrą dubenį ir išsukti iki vientisos masės. Tada išplakti kiaušinio baltymą iki standžios masės ir sukrėsti į varškės mišinį. Vėl išsukti.

Na, o dabar pyrago lipdymas... 
  1. Ištepti skardą margarinu ir paberti šiek tiek miltų.
  2. Iškočioti tešlą ir dengti ją į skardą (tešla man gaunasi gan trapi, todėl gan sunku ją pakelti). Tai, kas liko virš skardos, gražiai nupjaukite.
  3. Šakute padarykite tešloje (patikėkite, jeigu to nepadarysite, jūsų paplotėlis atrodys labiau nei įdomiai).
  4. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių. Jeigu kepimo eigoje pamatysite, kad tešloje kyla oro burbulai, siūlau pradaryti orkaitę ir juos susprogdinti.
  5. Ištraukus paplotėlį, sukrėskite varškės mišinį. 
  6. Viršų pabarstykite uogomis.
  7. Kepkite dar 20 minučių.



Pyragas iš pradžių atrodo gan šlapias, bet neapsigaukite, vos jis atšals, visas viršuje susidaręs skystis susigers į varškę ir paplotėlį. Jeigu norite patarimo, siūlau baltymą plakti tada, kai jau žinosite, kad tuoj tuoj varškę reiks krėsti į iškeptą pyrago formą. Tiesiog baltymo puta greitai sukrenta ir vėl tampa skysčiu. Na ir viskas! Skanaus!

Receptą, kurį modifikavau radau gaspadinėje, ČIA.

You Might Also Like

2 komentarai (-ų)

  1. Labai gardziai atrodo! Dabar rimtai pagalvojau, kad reiktu issikept pyraga :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oho! Labai norėčiau gabalėlio :))))

    http://veidrodeli.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti